Storm Dennis zorgt voor stormschademeldingen Apeldoorn

Storm Dennis heeft zondagmiddag en avond voor enige problemen gezorgd in de gemeente Apeldoorn. Zo kon de brandweer meerdere keren uitrukken voor omgewaaide bomen, loshangende dakdelen of takken.

Hieronder een kleine samenvatting van incidenten in de gemeente Apeldoorn;

  • Een dak reling was door de harde wind los gewaaid van een woning en kon op de weg belanden. De brandweer uit Hoenderloo werd daarom naar de Krimweg gestuurd om de reling weer vast te maken zodat er geen gevaarlijke situatie meer was. Na ongeveer 25 minuten kon de brandweer retour.
  • De brandweer werd iets voor 17.00 gealarmeerd voor een omgewaaide boom aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn. Een boom was door de harde wind op een woning terecht gekomen, de brandweer heeft met behulp van de hoogwerker de situatie veilig gesteld en de boom in stukken gezaagd. De gemeente is in kennis gesteld en gaan contact opnemen met de bewoners. Voor zover bekend heeft de woning niet veel schade opgelopen.
  • Rond 17.15 uur hoorde bewoners van een woning aan de Mr. Van Hasseltlaan in Apeldoorn een doffe klap. Toen zij gingen kijken troffen zij een boom aan die was omgewaaid op een bestelbusje en tegen hun woning leunde. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de boom in stukken gezaagd. Zowel het busje als de woning lijken er goed vanaf te zijn gekomen. De schrik zat er bij de bewoners in ieder geval wel in.
  • Iets voor 18.00 uur werden brandweerlieden van brandweer Vaassen gealarmeerd voor een omgevallen boom op een rijbaan langs de Apeldoornseweg in Vaassen. Ter plaatse bleek inderdaad in een zijweggetje wat voornamelijk bedoeld is voor fietsers een boom te zijn omgewaaid wat de weg blokkeerde. De brandweer heeft de weg weer vrijgemaakt waarna zij retour konden. De gemeente neemt de verdere zorg op zich.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!