Boer Bram (19) uit Loenen krijgt steun uit heel Nederland

De 19-jarige boer Bram Verheul (19) uit Loenen die woensdag rond 04:00 op de A50 bij Teuge werd aangehouden krijgt steun vanuit heel Nederland.

Aanhouding

De 19-jarige Bram reed woensdagochtend met zijn tractor op de A50 bij Loenen toen de politie hem staande hield. Volgens de politie wilde de boer niet meewerken en heeft de politie hierop de ruit van de tractor ingeslagen en Bram bespoten met pepperspray. Wat leidde tot vele verontwaardige reacties op Social Media.

Petitie

Cas Tuyn uit Weert heeft een online petitie gestart. Met deze petitie wilt hij aantonen dat Bram onterecht is behandeld door de politie. Tuyn maakt zich vooral druk om het feit dat Verheuls rijbewijs is ingevorderd. ,,Andere boeren die op de snelweg reden kregen een boete of waarschuwing. Bij eerdere protestacties werd het zelfs gedoogd. Dus ik kan me voorstellen dat hij niet wist dat het nu niet mocht.”  laat Tuyn weten aan De Stentor.

De ruit van de tractor werd door de politie ingeslagen. Facebookfoto

 

 

error: Inhoud is beveiligd!