Fietser naar ziekenhuis na aanrijding met auto 1e Wormenseweg Apeldoorn

Bij een aanrijding tussen een auto en een fietser op de kruising 1e Wormenseweg met de Marchantstraat in Apeldoorn, is een man gewond geraakt.

Ongeval

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend rond 08.00 uur nadat een automobiliste rechtsaf de 1e Wormenseweg op wilde rijden maar daarbij een fietser over het hoofd zag. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer. De fietser, een man, klaagde over onder andere pijn in de rug. Het slachtoffer werd lange tijd onderzocht door het ambulancepersoneel waarna hij voor verder onderzoek en behandeling werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie sloot vanwege het ongeval een deel van de kruising af. Zo konden automobilisten niet rechts afslaan de 1e Wormenseweg op. Ook nam de politie een verklaring op van de bestuurster van de auto, zij was erg geschrokken maar raakte niet gewond. Nadat zij een verklaring had afgegeven en een blaast had afgelegd, mocht zij haar weg weer vervolgen.

Gevaarlijk punt

Verschillende omwonenden en voorbijgangers noemen de kruising ook een gevaarlijk punt. Automobilisten die namelijk rechts of links af willen slaan hebben te gelijkertijd groen met de fietser. Hierdoor ontstaan vaak gevaarlijke situaties, en ‘bijna’aanrijdingen. Het is echter niet de eerste keer dat het fout gaat.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!