Snelheidslimiet raakt ook hulpdiensten: ‘Dit kan levens kosten’

De snelheidslimiet gaat binnenkort overdag overal tussen 06:00 en 19:00 uur naar 100km/h op alle Nederlandse snelwegen. Dit raakt ook de hulpdiensten die dan ook minder snel bij een incident kunnen zijn.

Hulpdiensten

Wettelijk mogen deze noodvoertuigen maximaal 40 kilometer harder dan andere voertuigen. Zij hebben hier vrijstelling voor. Hulpdiensten mogen nu dus in sommige gevallen maximaal 170km/h rijden. Dit gebeurd niet altijd maar de kans is wel aanwezig.

Door de aankomende snelheidsverlaging mogen hulpverleners binnenkort dus maximaal 140km/h rijden. De directeur van ambulancedienst Zuid-Holland zuid vreest dus ook dat deze maatregel levens gaat kosten.

Het kan dus zijn dat de aanrijtijden langer worden.

Snelheidslimieten

Rijkswaterstaat gaat in het weekend van donderdag 12 maart (vanaf 21.00 uur) tot maandag 16 maart 2020 (tot 05.00 uur) de bebording uitvoeren. Vanaf dat moment gaat de snelheidsverlaging daadwerkelijk in en gelden de nieuwe maximumsnelheden.

Wat wordt de maximumsnelheid straks?

  • Tussen 06.00 uur en 19.00 uur: 100 km/h (behalve bij de 80 km/h-trajecten en sommige spitsstroken).
  • Tussen 19.00 uur en 06.00 uur: 100 km/h, 120 km/h of 130 km/h. Afhankelijk per traject.
  • Wanneer de spitsstrook open is, geldt een aangepaste maximumsnelheid (80 of 100 km/h).
error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!