Na zelfmoord van zoon (19) smeekt moeder bij staatssecretaris

Vorige week donderdag vond er een verschrikkelijk incident plaats in Apeldoorn in winkelcentrum ”t Fort. Daar maakte de 19-jarige Justin helaas een einde aan zijn leven. Zijn moeder smeekt nu bij staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Noodkreet

Monique van Wieringen deed een emotionele oproep op Facebook nadat haar zoon Justin van 19 op 27 februari een einde maakte aan zijn leven. Zij smeekt de staatssecretaris om er alles aan te doen om dergelijke drama’s in de toekomst te kunnen voorkomen. ‘Voor Justin is het te laat. Maar Paul, help alsjeblieft de jongeren voor wie het nog niet te laat is. Wat ik nu doormaak, zou niemand door mogen maken. Mocht je mijn hulp nodig hebben om dit te realiseren, dan ben ik meer dan bereid.’

Justin

Justin was 19 jaar en zou vorige week donderdag, op de dag van zijn zelfmoord, 20 worden.  Justin was en is een lieve, gevoelige jongen die vaak te vinden was op de skatebaan bij Omnisport met zijn BMX en stuntstep. Hij had en heeft een goede smaak qua muziek en kleding.

Justin heeft altijd veel zorg en begeleiding nodig gehad, hij was bekend met autisme en ADHD. Door het niet krijgen van de juiste hulp is Justin afgegleden en vorig jaar terecht gekomen in een psychose.

 

Reactie staatssecretaris Paul Blokhuis

Paul Blokhuis, die zelf in 2018 één van zijn dochters door een zeldzame ziekte verloor, reageerde inmiddels op de brief:

Geachte mevrouw van Wieringen, Beste Monique,

Wat een verschrikkelijk verdrietig verhaal. Dit verdriet is te groot. Een kind verliezen is het ergste wat je kan overkomen.

Iedereen die dit leest, zal zich afvragen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Van de gemeente Apeldoorn heb ik begrepen dat er een onderzoek wordt gestart.

Ik waardeer het enorm dat u aanbiedt om te helpen. Ik zou u graag willen uitnodigen op het ministerie als de uitkomsten van het onderzoek er zijn om deze te bespreken. Zodat we voor alle betrokkenen zo helder mogelijk krijgen wat er in de toekomst beter kan en moet.

Ik wens u van harte alle kracht en liefde toe bij het afscheid en bij alle dagen van verdriet die komen.

 

Onderstaand vind u het originele bericht van de moeder.

 

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!