Brand in rietgedekte woning snel onder controle Wenum Wiesel

De brandweer is zaterdagmiddag druk bezig geweest met het bestrijden van een brand in een rietenkap van een woning.

De brandweer kreeg rond half zes een melding binnen dat omstanders zagen dat er rook en vlammen te zien waren rond om de schoorsteen van een rietgedekte woning aan de Zwolseweg in Wenum Wiesel. Omdat het om een rietgedekte woning ging rukte de brandweer met meerdere voertuigen uit, ook werd er een rietploeg uit Kootwijkerbroek gealarmeerd om te assisteren bij het bestrijden van de brand.

De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat het dak forse schade opliep. Door snel ingrijpen is erger voorkomen.

Bij de brand raakte niemand gewond.

Tweede brand in rietgedekte woning

De brand aan de Zwolseweg was niet de eerste rietgedekte woning die vlam vatte. Eerder vandaag moesten meerdere brandweerkorpsen ook al uitrukken voor een zelfde melding aan de Garderenseweg in Uddel, hier waren brandende delen die uit de schoorsteenpijp kwamen op het rietendak terecht gekomen, wat vervolgens in brand vloog.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!