Minder misdaad en schonere lucht door Corona

Het Coronavirus houd ons nu al enkele weken in zijn greep. Het virus heeft al de levens van vele mensen geëist en ook zijn er meer dan 5.500 besmettingen in Nederland. Maar het Coronaviorus kent ook ‘positieve kanten’.

Misdaad

Volgens de politie is het aantal woninginbraken, fietsendiefstallen en zakkenrollenrijen flink gedaald. Waren er eerst nog 15.000 incidenten in 1 week, werd dat de week erop al 2.500 minder. Ook waren er een flink stuk minder verkeersongevallen te melden. Waren er eerst nog 15.000 incidenten in 1 week

Schonere lucht

De hoeveelheid stikstof in de lucht is 12 procent lager dan normaal. De lucht is dus vele malen schoner dan in het ‘normale dagelijkse leven’. Een deel van de schone lucht is te danken aan een rustigere lucht door de afname van het vliegverkeer in Nederland. Ook doordat er minder auto’s op de weg zijn neemt de luchtkwaliteit toe.