RIVM: Groei coronabesmettingen neemt af

Jaap van Dissel, van het Centrum voor Infectiebestrijding (CIB), ziet dat dankzij de vele maatregelen die de overheid heeft genomen tegen de corona uitbraak de groei in het aantal besmettingen afneemt.

“Er is in ieder geval sprake van een positieve trend”, zei hij.

Afname

De besmettingsgraad van het coronavirus in Nederland, dus het aantal personen dat een ziek persoon aansteekt, ligt onder of op de één, zei Van Dissel. Volgens hem ziet het er naar uit dat een coronapatiënt niet meer dan 2 personen kan infecteren.

Volgens van Dissel is het geen ‘ongecontroleerde uitbraak’ meer.

Oproep

Blijft u zich alstublieft aan de regels houden. Alleen dan kan het coronavirus zich niet verder verspreiden. Als mensen weer massaal de straat op gaan en stranden gaan bezoeken dan ga je dat ook terug zien in de cijfers. 

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!