Man kruipt snakkend naar adem op galerij flat Apeldoorn

Brandweer en ambulancedienst werden vanochtend gealarmeerd over een mogelijke coronabesmetting in een appartementencomplex aan de Visserstraat in Apeldoorn. Daar was een man snakkend naar adem naar buiten gekropen. De 112-melding kwam van zijn overbuurman die hem toevallig naar buiten zag komen.

Het slachtoffer moest worden gereanimeerd en gestabiliseerd waarna hij door ambulancepersoneel met behulp van de brandweer naar beneden werd gebracht. De man werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De overbuurman, die niet met  zijn naam in de krant wil: ,,Ik stond op het balkon toen ik aan de overkant een deur zag opengaan. Er kroop een man tussen de veertig en vijftig jaar naar buiten en hij maakte handgebaren. Ik zag dat hij wat wilde zeggen, maar dat lukte niet.’’

De overbuurman zag dat de man zwaar ademde op de galerij en belde 112. ,,Ik heb uiteindelijk beneden gewacht op de hulpdiensten. De ambulance was binnen tien minuten ter plaatse, het personeel daarvan zat toen al in beschermende pakken.’’

Snel daarop arriveerde ook de brandweer die de man van de galerij takelde waarna een tweede ambulance arriveerde met de zogenaamde LUCAS, een mechanisch hartmassageapparaat, dat werd aangebracht op het slachtoffer.

Zowel brandweer als ambulancepersoneel droegen speciale pakken die hen moet beschermen tegen besmetting met corona. Na de reddingsactie werd alle apparatuur ter plekke ontsmet door de brandweer.

De Visserstraat werd tijdens de actie volledig afgesloten in verband met de inzet van de hulpdiensten. De actie trok veel bekijks van omwonenden. De meesten stonden voor hun raam te kijken, een aantal was naar buiten gegaan, maar hield daarbij wel anderhalve meter afstand van elkaar.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat er geen medische informatie kan worden verstrekt.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!