Opnieuw bosbrand rondom Apeldoorn

Het is inmiddels al de zevende bos/heidebrand in een week tijd in de omgeving van Apeldoorn.

In de nacht van zaterdag op zondag ging er in een bosperceel langs de Beekbergerweg ter hoogte van de Hoge Bergweg in Beekbergen, een stuk bos van een paar vierkante meter in vlammen op. Door snel optreden van de blusgroepen Loenen en Beekbergen is erger voorkomen.

De brandweer kreeg rond 01.00 uur een melding binnen van een voorbijganger die brand vlammen en rook zag komen vanuit het bos. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit, dit vanwege de droogte. De brandweer schaalt dan direct snel op, zodat er genoeg voertuigen ter plaatse zijn, zodat erger kan worden voorkomen.

De politie sluit brandstichting niet uit en doet daarom ook onderzoek.

 

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!