Wederom (10e) bosbrand in Apeldoorn

Wederom een bosbrand vanavond in de omgeving van Apeldoorn. De 10e inmiddels. Twee boswachters roken op de Hoog Buurloseweg bij Ugchelen, een sterke brandlucht. De twee besloten om het bos in te gaan en te zoeken naar waar het vandaan kwam. Toen zij op de Kleiberg reden zagen zij een bosbrand. Zij schakelde direct de brandweer in.

Vanwege de droogte werden er meerdere voertuigen gestuurd richting de brand, Brandweer Ugchelen was als eerste ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De tankwagen van Brandweer Apeldoorn en het blusvoertuig van brandweer Hoog Soeren konden onverrichte zaken retour.

Volgens een agent ter plekke, is er een stuk bos van ongeveer 10 bij 15 meter afgebrand. Onderzoek moet uitsluiten wat de oorzaak is geweest van de brand maar brandstichting wordt zeker niet uitgesloten.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!