200m Bos afgebrand bij 11e bosbrand rondom Apeldoorn

Bij een bosbrand langs de Otterloseweg bij Ugchelen is maandagochtend ongeveer 150 tot 200 meter natuur in vlammen opgegaan.

Rond 10.35 uur kreeg de alarmcentrale een 112 melding dat er een natuurbrand zou zijn en dat er al 100 meter natuur in brand zou staan. De meldkamer stuurde direct meerdere brandweerwagens en politiewagens ter plaatse. De brandweer van Ugchelen had het vuur snel onder controle, daarom konden brandweer Beekbergen en de gealarmeerde tankwagen weer terug naar de kazerne.

De politie sloot direct de omgeving van het bos af, dit omdat er sprake was van een PD (Plaats delict). De politie noteerde ook van stilstaande en langs rijdende auto’s het kenteken en noteerde van mensen die rondom het bos aanwezig waren hun gegevens. Dit, omdat het inmiddels de 11e natuurbrand is in de omgeving van Apeldoorn.

De politie is opzoek naar mensen die tussen 09.45 uur en 10.35 uur in het bos waren en iets verdachts hebben gezien of verdachte persoon/personen heeft gezien. Deze mensen kunnen een privébericht sturen naar politie Apeldoorn via Facebook of Twitter. Ook kunnen zij contact opnemen met 0900-8844.

Mocht u in de omgeving van het bos wonen of vaak wandelen of fietsen door het bos, houdt dan een extra oogje in het zeil.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!