Opnieuw natuurbrand (16e) in zeer korte tijd, brandstichting word niet uitgesloten

Opnieuw is er een stuk bos verwoest door een brand. Ditmaal ging er een stuk bos in vlammen op langs de Woudhuizermark ter hoogte van de Grote Woudhuis.

De brandweer kreeg rond 22.30 uur een melding binnen van een bosbrand en rukte vanwege de droogte direct groots uit. Brandweerkorpsen uit verschillende plaatsen kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer bleek er een stuk bos, midden in het Woudhuizerbos in brand te staan. Het ging volgens een brandweerman om een stuk van 15 bij 25 meter. De brandweer kon de brandhaard lastig bereiken, omdat deze midden in het bos zat en de bluswagens niet het bos in konden op dat stuk.

De brandweer wist echter wel de brand snel onder controle te krijgen en voorkom daarmee dat de brand zich uitbreidde. De oorzaak van de brand is onbekend, echter wordt wel sterk rekening gehouden met brandstichting, aangezien dit de 16e natuurbrand is rondom Apeldoorn in zeer korte tijd. De forensische opsporing van de politie gaat morgen in de loop van de dag onderzoek doen naar de brand. Ook wordt er gekeken of er een verband is met de vorige branden rondom Apeldoorn.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!