Tweede valse melding schietpartij Zuiderpark Apeldoorn

De politie is in de nacht van dinsdag op woensdag groots ter plaatse geweest in het Zuiderpark in Apeldoorn. De aanleiding hiervan was dat er een melding was binnen gekomen dat er een schietpartij zou zijn geweest.

De melding kwam rond 01.15 uur binnen bij de meldkamer dat er een schietpartij zou zijn geweest in het Zuiderpark ter hoogte van de Oude Beekbergerweg. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Agenten droegen kogelwerende vesten en zochten in het park, maar troffen voor zover bekend niks aan.

Na ongeveer 25 minuten keerde de politiewagens weer terug richting het politiebureau. Het leek dus te gaan om een “loze” of “valse” melding. Opvallend is dat er maandagavond ook al een schietpartij werd gemeld bij de Jumbo op het Schurbertplein in Apeldoorn zuid, zo’n 100 meter verderop. De politie kreeg toen de melding dat er een schot zou zijn gelost en dat er een gewonde op straat zou liggen. Meerdere eenheden kwamen toen ter plaatse, maar troffen niks aan. Agenten gingen toen ook uit van een loze/valse melding.

Het doen van een valse melding is strafbaar.

error: Inhoud is beveiligd!