Bestuurder brommobiel breekt in tranen uit als geschepte voetganger bekende blijkt Wenum Wiesel

Een voetgangster is woensdagmiddag rond 16.45 uur aangereden door een brommobiel op de kruising Ramsburgweg met de Oude Zwolseweg.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermde zich over de betrokkenen. De vrouw die was aangereden werd na behandeling in de ambulance over gebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van haar verwondingen is niks bekend. De bestuurder van de brommobiel was erg geschrokken door de aanrijding. De politie heeft van hem een verklaring opgenomen. Hij kwam met de schrik vrij maar zijn auto kwam er minder goed van af. Zijn brommobiel liep namelijk behoorlijk wat schade op waaronder een forse barst in de voorruit.

Na het uitstappen ontdekte de geschrokken bestuurder tot zijn schrik dat de verwonde vrouw een bekende van zijn familie is. Hij brak daarop in tranen uit. De hevig geëmotioneerde bestuurder werd daarop gehoord door de politie en kreeg vervolgens toestemming om voorzichtig naar huis te rijden, met als voorwaarde pas weer de weg op te gaan als de barst in de voorruit en losse bumper van zijn brommobiel waren gerepareerd.

Een agent vertelde tegen een fotocorrespondent dat de aanrijding ontstond nadat de bestuurder dacht dat de voetgangster afsloeg wat ze uiteindelijk niet deed en werd geschept door de automobilist.