Twee bosbranden in korte tijd in Apeldoorn

Afgelopen avond en nacht zijn er twee bosbranden geweest in Apeldoorn. Één op De Kleiberg en één langs de Zuster Meyboomlaan.

De Kleiberg

Rond 19.45 uur kreeg de alarmcentrale een belletje van een voorbijganger die rook en vlammen had gezien in het bos. Vanwege de droogte werden er direct twee blusvoertuigen en een waterwagen gestuurd. Brandweer Ugchelen had het vuur snel onder controle waardoor erger is voorkomen. Brandweer Hoog Soeren kon halverwege retour.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Hierin wordt rekening gehouden met brandstichting, gezien er de laatste tijd vaker bosbranden zijn geweest waaronder al 4/5 op de Kleiberg. De recherche doet verder onderzoek.

Zuster Meyboomlaan

De brand woedde in het bos langs de Zuster Meyboomlaan. De brandweer rukte omstreeks 3.15 uur met meerdere voertuigen uit vanwege de droogte, door de droogte kan een klein brandje zich al snel ontwikkelen tot een grote brand. De brandweer van Ugchelen en Beekbergen waren snel ter plaatse bij het bosgebied, echter duurde het wel even voordat zij de brandhaard hadden gelokaliseerd. De brand woedde namelijk midden in het bos.

Bij aankomst van de brandweer waren de meeste vlammen er al wel vanaf. De brandweer heeft nog wel enige tijd lopen nablussen. Volgens de officier van dienst van de brandweer, is er een groot stuk van 200 bij 250 meter in vlammen op gegaan.

Omdat het niet de eerste keer is dat het er brand is in dit stuk bos en met de reeks natuurbranden van de laatste weken, kwamen er naast de brandweer ook meerdere politiewagens ter plaatse. Ook een speurhond kwam ter plaatse om mogelijke sporen te vinden, helaas zonder resultaat.

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!