Grote politieactie wegens mogelijk geweldincident Apeldoorn

Rond 23.00 uur heeft er een mogelijk geweldincident plaatsgevonden in de Kayersdijk in Apeldoorn. Een man zou een vrouw hebben gepepperd en haar hebben bedreigd met een vuurwapen.

De ingeseinde politie arriveerde na de melding in grote getallen. Agenten droegen kogelwerende vesten en sloten direct de omgeving af. Volgens getuigen en een agent zou er een persoon zijn aangehouden, een woordvoerder van de politie kon en wilde dit echter nog niet bevestigen.

Vanwege de politieactie sloot de politie een stuk van de Kayersdijk vanaf de Marchantstraat richting de snelweg af. Op een parkeerplaats stond een zwarte polo die mogelijk van de verdachte is. Deze auto is door agenten grondig door zocht en later door een berger afgesleept voor verder onderzoek.

Agenten liepen vervolgens, met onder andere een speurhond door de wijk. Een tweetal agenten leek vervolgens iets in de struiken te hebben gevonden, want na de vondst sloten zij direct de omgeving af met linten. Dit gebeurde aan de Rijnstraat. De Forensische opsporing kwam hiervoor ter plaatse en deed hier onderzoek.

Vanwege de politieactie was het erg onrustig in de wijk, veel mensen kwamen kijken naar de politieactie. Ook zorgde een bergingsactie van een tweede auto, die geparkeerd stond in de Rijnstraat voor wat commotie. Een geparkeerde blauwe Seat Leon, werd afgesleept en in beslag genomen voor onderzoek. De auto zou namelijk mogelijk betrokken zijn bij het incident aldus de politie. In totaal werden er door de Berger twee auto’s afgesleept, deze werden onder politiebegeleiding naar het depot gebracht.

Rond 01.30 uur werd de Kayersdijk weer vrijgegeven. Agenten waren nog wel bezig met het onderzoek aan de Rijnstraat die nog enige tijd van de nacht duurde.

Wat de aanleiding is van het voorval is nog onbekend. Een politiewoordvoerster, hoopte morgen in de loop van de ochtend meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Foto’s: Luciano de Graaf Fotografie

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!