Gelderland

Auto uitgebrand Weimarstraat, brandstichting niet uitgesloten

Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag 5 juni volledig in vlammen opgegaan. De politie sluit brandstichting niet uit.

Omstreeks 04.15 uur zag een man die zijn hond aan het uitlaten was aan de Weimarstraat, een auto brandden en belde de brandweer. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. Opvallend was dat de brand leek begonnen rondom de benzine tank, wat kan duiden dat er sprake kan zijn van brandstichting. De auto stond immers ook geparkeerd. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle, maar konden dus niet voorkomen dat de auto uitbrandde.

De politie heeft van de melder een verklaring opgenomen. Zij gaan namelijk een onderzoek starten naar de oorzaak van de brand. In de loop van de ochtend gaan forensisch experts onderzoek doen naar de oorzaak.

De politie heeft van de eigenaar van de auto een aangifte opgenomen.

Wat ook opmerkelijk is, is dat ongeveer twee maanden geleden zo’n 150 tot 200 meter verderop, ook een auto uitbrandde. De politie vermoedde hierbij ook brandstichting.

Gerelateerde artikelen