Gelderland

Buurtbewoners Apeldoorn boos vanwege overlast arbeidsmigranten

Bewoners van de Kruizemuntstraat in Apeldoorn zijn het zat. Hard pratende en schreeuwende arbeidsmigranten. Naar eigen zeggen zou het gaan om 7 Roemeense arbeidsmigranten.

Vooral in de weekenden hebben de bewoners er last van. Meerdere meldingen zijn al gemaakt naar de Gemeente Apeldoorn en de politie. Alleen elke keer als de politie komt opdagen is er niets meer te horen van de arbeidsmigranten.

Een buurtbewoner overweegt zelfs om te verhuizen verteld zij tegen Hart van Nederland. ”Het is hier gewoon niet leuk meer.” verteld Elena uit Apeldoorn. De buurtbewoners zijn bang. Er verblijven zeven mannen in 1 woning en verbaal is daar niets tegen te doen.

Een woordvoerder van de Gemeente Apeldoorn laat aan Hart van Nederland weten amper meldingen binnen te krijgen over deze kwestie. Volgens de vergunning mogen er op dit moment ook 7 personen wonen in de woning volgens de Gemeente.

De Gemeente wil wel meedenken aan een oplossing laten zij weten. De gemeente wil gaan controleren of de meldingen van overlast kloppen om zo als bemiddelaar tussen beide partijen te komen, zodat iedereen fijn kan wonen in Apeldoorn.

Bekijk het interview met een van de buurtbewoners op de website van Hart van Nederland.

Gerelateerde artikelen