Opmerkelijk

ING Phishing per brief in de omloop

Normaal gesproken worden phishing via de e-mail gestuurd maar oplichters zetten nu een stap verder. Ze gebruiken brieven om mensen geld af te troggelen. Met een levensechte envelop en een echt lijkende brief worden mensen gevraagd hun wachtwoord van Mijn ING op te geven.

Deze brief is uiteraard niet echt. ING zal nooit per brief vragen om wachtwoorden. Bovendien wordt er ook gevraagd om je pinpas mee te sturen. Een volger van Opgelicht van AVRO TROS wees hun redactie op deze nieuwe manier van oplichting.

De brief lijkt echt doordat je volledige naam en adresgegevens in de brief staan. De brief staat ook vol met spelfouten.

Ook staat er onderaan de brief een adres waar het ingevulde formulier naar toe moet worden gestuurd. Dit blijkt na onderzoek een flatgebouw in Den Haag te zijn.

Het adres is:

De Dreef 151
2542 ND Den Haag
Ten name van: World Card Company

Ontvangt u dit soort post? Negeer deze brief en reageer er niet op! Meldt het bij uw bank. Geen enkele bank in Nederland zal om wachtwoorden per mail of brief vragen, hoe betrouwbaar het er ook uit ziet.

Hieronder ziet u 4 afbeeldingen van hoe de brief er precies uit ziet.

Gerelateerde artikelen