Gelderland

Apeldoorse brandweer gaat gebruik maken van bodycams

Vanaf september dit jaar gaat de Apeldoornse brandweer voortaan uitrukken met bodycams op de borst. Het doel is om van deze beelden te leren voor trainingsdoeleinden. En de verwachting is ook dat het voor minder agressie tegen hulpverleners zorgt.

De proef duurt een half jaar en wordt gedaan bij 2 kazernes en bij Officieren van Dienst (OvD). Het gaat om de beroepskazerne Apeldoorn Centrum en vrijwilligerskazerne Apeldoorn De Maten.

De beelden van de Apeldoornse bodycams worden niet gebruikt voor YouTube zoals de brandweer van Flevoland doet via Fire 24/7. De privacy van slachtoffers of brandweerlieden mag niet in het geding komen.

Mark Boumans is verantwoordelijk binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland voor de brandweer. Hij zegt dat het belangrijkste doel van de bodycams is om een aanvulling van met beeldmateriaal te hebben op de After Action Review. De inzet van bodycams behoort tot een ontwikkeling die de vakbekwaamheid en deskundigheid bevordert

Kazerne Apeldoorn Centrum krijgt de bodycams met De Maten,

Gerelateerde artikelen