Gelderland

Portemonnee verdwenen na hulpactie op station Apeldoorn

Sietse van der Wal reisde gisteren vanuit Almere Haven naar Apeldoorn, omdat zijn vriendin daar een concert ging geven op Paleis Het Loo. Daarna loopt hij weer bij het station bij busplatform A en ziet hij opeens een jongen die verdwaasd omhoog kijkt en vervolgens achterover valt. Hij schiet samen met een paar anderen direct te hulp. Op dit moment had Sietse zijn portemonnee nog vast in zijn handen.

Hij gaat ervan uit dat hij zijn portemonnee naast zich of achter zich had neergelegd om zich over het slachtoffer te bekommeren. Hij heeft de jongen in de stabiele zijligging gelegd en 112 gebeld. Nadat de hulptroepen arriveerden wou Sietse zijn portemonnee pakken om een kaartje achter te laten, zodat de jongen hem achteraf nog kon bereiken. Echter was de portemonnee spoorloos verdwenen.

Sietse weet niet of hij bewust is weggepakt of dat iemand hem heeft gevonden. Bij de politie zijn inmiddels camerabeelden opgevraagd. In de portemonnee zaten zijn rijbewijs en paspoort van zijn vakantie. Hij heeft alles nagekeken inclusief zijn tas maar van zijn portemonnee is geen spoor te bekennen.

Sietse heeft wel aangifte gedaan bij de politie van diefstal, omdat de politie dan de mogelijkheid heeft camerabeelden te bekijken. Getuigen die iets hebben gezien kunnen zich melden bij de politie.

 

Gerelateerde artikelen