Gelderland

Politie geeft corrigerende tik na agressief en gevaarlijk gedrag in Apeldoorn

De politie van Apeldoorn heeft gisterenavond een corrigerende tik gegeven aan een man die zich gevaarlijk en agressief gedroeg tegenover de agenten. Twee jongens die vlak bij het Oranjepark waren waar een steekpartij had plaatsgevonden zagen alles gebeuren.

Volgens 2 omstanders leek de man in kwestie dronken of onder invloed van drugs. De man maakte ruzie met 2 jongens waarna hij een kruk weggooide en vervolgens zijn telefoon.

De 2 jongens vroegen omstanders om hulp, omdat de man dreigde de jongens dood te maken. De man stapte vervolgens in zijn auto kreeg van de politie te horen hij totaal niet in staat was om te rijden. De man vertrok alsnog, maar werd achtervolgd door de politie Aan de Emmalaan zou de man tot 2x aan toe door rood zijn gereden.

Toen de politie uiteindelijk de man tot stoppen kreeg, trok een agent hem uit de auto en hield hem met een knie op de grond. De man begon zich opnieuw agressief te dragen en schold hierbij meerdere malen met kanker. De man haalde ook de moeder van de agent erbij waarna de agent de man een klap gaf.

De politie Apeldoorn heeft inmiddels gereageerd op de actie: “Ik kan me best voorstellen dat de video veel vragen oproept en er niet lekker uit ziet. Iemand die zichzelf heftig aan het verzetten is en daarbij zichzelf of anderen kan verwonden kan een vervelende tik krijgen als er moeite is om de persoon te arresteren. Dit wordt niet gedaan om letsel toe te brengen uiteraard. De man luisterde niet en verzette zich hevig dus de tik was wel nodig”.

“Natuurlijk willen wij transparant zijn en daarom reageren we ook.”volgens een persoon van de politie.

 

Beeld: Luciano de Graaf Fotografie

Gerelateerde artikelen