Gelderland

Brandweer red poezen van hoogte in Apeldoorn

De Apeldoornse brandweerlieden hebben het gisteren druk gehad met twee poezen op hoogte. De eerste melding was in het Matenpark, de tweede aan de Veenhuizerweg.

De eerste melding kwam omstreeks 12.00 uur binnen. Een poes zat al zes dagen in een hoge boom in het Matenpark, omdat haar baasjes zich zorgen maakte, belde zij de brandweer. De brandweerlieden waren snel ter plekke maar moesten eerst even goed overleggen wat ze gingen doen, de poes zat namelijk op een plek waar lastig bij te komen was. De brandweerlieden besloten, in overleg met de eigenaar van de poes om de tak waar de poes op zat, af te zagen, zodat de tak en poes naar beneden zouden vallen.

Dit liep gelukkig goed af en de poes wist niet hoe snel die richting zijn huis moest rennen.

Niet veel later kon de brandweer opnieuw een poes redden, ditmaal van een dak van een woning aan de Veenhuizerweg. De poes zat al een tijdje op het dak en zag er uitgeput uit. De bewoners vertrouwde het niet en belde de hulpdiensten. De brandweer was in dit geval ook snel ter plekke. Twee brandweerlieden gingen het dak op om de poes te redden waarna deze werd overhandigd aan de eigenaresse.

Beeld; Luciano de Graaf Fotografie

Gerelateerde artikelen