Gelderland

Ernstig ongeval Voorsterweg Loenen, traumahelikopter ter plaatse

Bij een eenzijdig ongeval op de Voorsterweg tussen Loenen en Empe is dinsdagavond, een man zwaargewond geraakt. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde rond 18.20 uur. Hulpdiensten rukten massaal uit waaronder een traumahelikopter. De traumahelikopter landde in een naastgelegen weiland om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Een automobilist bleek door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt te zijn geraakt waarna hij met zijn auto in een droge sloot tot stilstand kwam. De deur van de auto zat vast. Om die redenen moest de brandweer de bestuurder uit zijn benarde positie bevrijden. Nadat de brandweerlieden de man uit de auto hadden getild werd hij overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Het slachtoffer is uiteindelijk enige tijd ter plaatse behandeld en onderzocht waarna hij met spoed, onder begeleiding van de MMT arts werd overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Volgens de politie is zijn toestand kritiek.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De weg is om die redenen de komende tijd afgesloten. Een bergingsbedrijf zal het voertuig uiteindelijk bergen.

Beeld: Luciano de Graaf Fotografie

Gerelateerde artikelen