Gelderland

Wielrenner overleden na aanrijding met voetgangster Ecofactorij Apeldoorn

De wielrenner die 26 juli ernstig gewond raakte bij een botsing met een voetgangster op de Ecofactorij in Apeldoorn, is overleden. Dat maakt de politie vandaag bekend. Het slachtoffer is een 84-jarige man uit Apeldoorn.

Het ongeval gebeurde zondagmiddag 26 juli ter hoogte van de Grolleman aan de Grote Woudhuis. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse waaronder een traumahelikopter. De wielrenner raakte zwaargewond bij het ongeval en werd met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Vijf dagen na het ongeval overleed hij alsnog in het ziekenhuis. De voetgangster kwam er met lichte verwondingen van af.

De politie kon op dit moment nog niet zeggen hoe het ongeval kon gebeuren. “Het onderzoek loopt nog”, geven zij aan.

Gerelateerde artikelen