Gelderland

Demonstratie Pegida bij Apeldoornse moskee over 2 weken

Anti-Islambeweging Pegida gaat niet vandaag demonstreren in Apeldoorn bij de Eyüp Sultan Moskee aan de Sophialaan, maar over 2 weken.

Een gemeentewoordvoerder laat weten aan De Stentor dat de demonstratie in principe gewoon door gaat. Wel moet de organisatie zich houden aan de corona-maatregelen. Er word verwacht dat er 20 tot 50 man komen.

Zij gaan op de hoek staan van de Sophialaan met de Molendwarsstraat. Of er ook een varkensvlees barbecue komt laat laat de voorman van Pegida in het midden. Pegida is tegen ‘islamisering van Duitsland en Europa’ maar ook in Nederland zijn zij actief.

Pegida koos voor Apeldoorn, omdat tijdens de intocht van Sinterklaas vorig jaar 10 personen zijn aangehouden waaronder de voorman zelf. Ook, omdat Pegida nog niet weet of de Pegidapieten worden vervolgd door het OM.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen