Gelderland

Cyberaanval op Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland

Afgelopen zaterdagmiddag werd de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland getroffen door een cyberaanval waardoor interne systemen geraakt zijn en beperkt te gebruiken zijn. Ook de email kan niet worden gebruikt.

De Veiligheidsregio laat weten dat de veiligheid niet in het geding is. Systemen zoals P2000 en C2000 werken wel gewoon. Ook de informatie die hulpdiensten nodig hebben kunnen worden verstuurd.

Er wordt nu gekeken door teams van het NCSC (Nationaal Cyber Security Systeem) en de politie wat de schade is en of de aanvallers toegang hebben gekregen tot data. De VNOG kan op dit moment nog niet zeggen tot wanneer dit zal gaan duren.

De Veiligheidsregio is op dit moment alleen telefonisch te bereiken via 088-310 4000

Gerelateerde artikelen