Gelderland

Grote brand in flatgebouw De Munt Apeldoorn

In flatgebouw De Munt aan de Kalmoesstraat in Apeldoorn woedde in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september brand in een kelderbox. Daarbij is de eerste etage ontruimd. Volgens 112 Meldingen Apeldoorn kwam de eerste melding om 00:22 uur binnen bij de meldkamer.

Door de rookverspreiding in het flatgebouw heeft de brandweer een controle uitgevoerd op de rookverspreiding in het gebouw. In verband hiermee heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. De brandweer vraagt de bewoners alleen de woning nog te verlaten als zij last hebben van de rookontwikkeling. Ongeveer 80 bewoners stonden buiten.

Uit voorzorg was een ambulance aanwezig. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Het is nog onduidelijk wat de brand heeft veroorzaakt.

Gerelateerde artikelen