Gelderland

14-jarige jongens met ‘vuurwapens’ aangehouden in Apeldoorn

De politie heeft afgelopen zaterdagmiddag in Apeldoorn 2 14-jarige jongens aangehouden in Apeldoorn omdat zij met een nep vuurwapen over de Rembrandtlaan liepen.

Een bewoner zag de jongens lopen en belde daarom direct 112. De politie kwam ter plaatse en het bleek dat beide jongens een nep vuurwapen bij zich hadden.

Deze zijn uiteraard in beslag genomen. Nepwapens zijn vaak niet van echt te onderscheiden en de politie neemt meldingen als deze daarom erg serieus. Agenten gaan er in eerste instantie altijd vanuit dat een wapen echt is.

Op sociale media circuleren inmiddels beelden van het voorval. De politie betreurt dit gezien de jonge leeftijd van de verdachten. Daarom worden er, naast de leeftijd, geen mededelingen over hen gedaan. De zaak zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Gerelateerde artikelen