Landelijk

Steeds meer illegale Coronafeestjes, politie is het zat

De afgelopen tijd zijn er steeds meer illegale Coronafeestjes gehouden door heel het land. De politie is het zat en grijpt daarom op verschillende plekken hard in.

Amsterdam

De politie Amsterdam heeft in de nacht van zaterdag 31 oktober op zondag 1 november 2020 drie illegale feesten beëindigd. Op de Gustav Mahlerlaan, de Anthony Fokkerweg en de Leidskruisstraat zijn in totaal tientallen boetes uitgedeeld aan aanwezigen, is geluidsapparatuur in beslag genomen en worden bestuurlijke rapportages opgemaakt tegen de eigenaar of organisatoren, wat kan leiden tot een last onder dwangsom of een bestuurlijke boete.

Zuid Limburg

In Zuid Limburg heeft de politie afgelopen nacht in de bossen tussen Meerssen en Stein een groot illegaal feest beëindigd waar zo’n 100 tot 150 mensen bij aanwezig waren. De politie daar kreeg hulp van de Amsterdamse en Brabantse politie, maar ook hulp vanuit Oost Nederland. Ook werd de Mobiele Eenheid ingezet en werden er zo’n 100 mensen beboet en werden er 11 mensen aangehouden wegens het niet op zak hebben van een legitimatie.

Hilversum

Ook in het midden van het land was het raak in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober. Daar werd een feestje in het nabijgelegen Laren gestopt waar meer dan 300 feestgangers bij aanwezig waren. Nadat de politie in grote getallen aanwezig kwam zijn de meeste bezoekers vertrokken. Er zijn deze nacht 2 mensen aangehouden. Een DJ en een vrouw die een agent had geschopt.

Angerlo

Na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op vrijdagavond 30 oktober een einde gemaakt aan een feest waar zo’n 20 jongeren bij aanwezig waren in het Gelderse Angerlo.

Dordrecht

In Dordrecht heeft de politie 19 jongeren op de bon geslingerd omdat zij zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Zij kwamen naar een skatepark toe onder een brug. Volgens de politie maakten de jongeren zich schuldig aan samenscholing, het drinken van alcohol op straat en wildplassen.

Oss

Zaterdagmiddag 31 oktober zijn in een klein appartement in Oss jongeren weggestuurd nadat zij tijdens een uren durend Coronafeest zich niet aan de maatregelen hielden. Er waren 14 jongeren aanwezig in de leeftijd van 17 tot 24 jaar.

Gerelateerde artikelen