Gelderland

330 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Nijkerkerveen

De politie heeft gisteren aan de Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen ruim 330 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen wat was opgeslagen in containers.

Het illegaal vuurwerk bestond o.a. uit grote flowerbeds en nitraten. Een 50-jarige man uit de gemeente Nijkerk is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor nadat zij anoniem een tip hadden gekregen.

Illegaal vuurwerk is strafbaar en daarom treedt de politie hier hard tegen op. Dat doen ze omdat het levensgevaarlijk is. Regelmatig wordt het in woonwijken opgeslagen, waardoor er een groot risico voor de buurt ontstaat. Daarom vraagt de politie ook om verdachte signalen uit je omgeving te melden. Het afsteken zorgt voor overlast en ook voor gevaar. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk kan ook grote persoonlijke gevolgen hebben. Je krijgt een aantekening op de justitiƫle documentatie en hebt daarmee een strafblad.

Melden helpt!
Meld verdachte signalen van vuurwerk en de handel op social media bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Met dit soort meldingen kunnen wij de handel aanpakken en daarmee werken we aan de veiligheid in jouw wijk of buurt.

Gerelateerde artikelen