Gelderland

Scooterbrand Muldersdreef Apeldoorn mogelijk aangestoken

Aan de Muldersdreef in Apeldoorn is dinsdagavond even voor 23.30 uur brand uitgebroken in een scooter op een parkeerplaats naast een appartementencomplex.

De brand werd door omstanders ontdekt die gelijk de brandweer inseinde. De brandweer was snel ter plaatse, echter stond bij aankomst de scooter al volledig in de brand. De brandweer had het vuur snel geblust maar desondanks de snelle inzet van de brandweer moet de scooter als verloren worden beschouwd. Wel wisten de brandweerlieden te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen auto. 

Agenten zochten naar de kentekenplaat van de scooter, maar konden deze nergens vinden. Zo wisten zij in eerste instantie niet wie de eigenaar was. Al snel bleek deze in de buurt. De eigenaar (een man) van de scooter, bleek in het appartementencomplex waar de scooter naast uitbrandde te wonen, hij verklaarde aan de politie dat de scooter al zo’n drie dagen stil stond. 

Nadat de politie de man het een en ander hadden gevraagd, zo ook wat voor kenteken erbij de scooter hoorde. Bleek er niet iets helemaal pluis. Agenten troffen namelijk op aanwijzingen van omstanders een scooter aan in een ruimte van de flat, waarop hetzelfde kenteken zou zitten als die op de uitgebrande scooter zat. 

De politie heeft het een en ander hierover bij de eigenaar aan de tand gevoeld.

De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken, zij doen dan ook verder onderzoek naar de zaak. Ook gaat de politie kijken wat er nou met de scooter(s) gaat moeten gebeuren. Getuigen van de brand kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Gerelateerde artikelen