Landelijk

Politie en justitie: ‘Pedojagen’ moet stoppen voor het compleet uit de hand loopt

Burgers worden gewaarschuwd te stoppen met het jagen op kindermisbruikers. Volgens de politie loopt het compleet uit de hand. De dood van de 73-jarige Arnhemmer Jan lijkt ook het gevolg te zijn van pedohunting.

De politiechef van Oost-Nederland schrikt van de ernst van de incidenten. De politie vraag de burgers dan ook om te stoppen met uitlokken, aanhouden en het pedojagen. Laat het aan ons over.

Het zou geen effect hebben omdat de bewijzen die burgers geven te weinig en filterdun is.

Sinds juli dit jaar zijn er al 250 incidenten geweest van de zogenaamde pedohunters. Op internet doken zelfs foto’s van personen op met volledige gegevens zoals naam, adres en woonplaats. De politie heeft deze personen geholpen met onderduiken.

Politiechef Dros zegt ook: ,,We hebben honderden zedenrechercheurs die gepassioneerd hun werk doen. Het strafbare gedrag van pedohunters kost veel tijd, die we liever steken in het voorkomen van kindermisbruik.”

Gerelateerde artikelen