Gelderland

Nachtelijk inbraakalarm bij bedrijf in Apeldoorn-Noord

De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag 20 november een melding binnen van een inbraakalarm aan de Laan van de Maagd, op het industrieterrein in Apeldoorn Noord.

De politie kreeg de melding samen met de beveiliging iets voor 03.00 uur. In meerdere ruimtes ging het alarm af van het bedrijfspand Wiejelo en daarom werd de politie met meerdere eenheden, met spoed aangestuurd. Terwijl agenten rondom het pand zochten naar mogelijke braak sporen, hielden andere de omgeving in de gaten.

Omdat nog niet zeker was of er mogelijk iets op het dak zou zijn, werd de brandweer ingeschakeld. De brandweer kwam ter plaatse met een hoogwerker, waarna twee politieagenten en een politiehond in het bakje mee omhoog gingen om te kijken of er op het dak iets te zien was. Hier werd uiteindelijk niks aangetroffen.

Niet veel later, kwam ook de sleutelhouder van het pand ter plaatse. Deze kon de deur voor de aanwezige agenten open doen, waardoor er binnen gezocht kon worden. Meerdere agenten en de politiehond zochten in het pand naar een inbreker/inbrekers. Er werd in het pand niemand aangetroffen en van een inbraak lijkt ook geen sprake te zijn.

De politie denkt dat een storing in het systeem de oorzaak is. Maar ook een muis die voorbij rent, kan ook de oorzaak zijn. De melder slaat namelijk aan wanneer er enige beweging wordt gedetecteerd.

Uiteindelijk kon iedereen weer retour.

Gerelateerde artikelen