Gelderland

Woede en ongeloof, Justitie vraagt vrijspraak aan voor Apeldoorner die Mike (26) doodreed

Vandaag heeft het Openbaar Ministerie (OM) in de rechtbank in Arnhem gevraagd om vrijspraak van de verdachte Y.C. die in 2019 Mike ter Halle aan reed waarna Mike overleed. Zijn ouders zijn woest en zitten vol ongeloof.

Volgens het OM kan niet worden bewezen dat de verdachte opzettelijk Mike heeft aangereden met de dood als gevolg. Eerder werd er nog gesproken van poging tot doodslag, maar naarmate de zaak gevorderd is kwamen er nieuwe inzichten. Mike overleed aan de gevolgen van zwaar hersenletsel en een beenbreuk.

Over 3 weken volgt de uitspraak, dan zal duidelijk worden wat de straf wordt van de verdachte. De ouders van Mike hebben nog een sprankje hoop dat de rechtbank anders beslist dan het OM.

Persofficier Marielle Hartman laat weten dat het een tragisch ongeval is geweest maar zij zien niet dat de verdachte schuldig is.

 

Gerelateerde artikelen