Landelijk

Vanaf morgen (1 december) mondkapjes verplicht in onder andere winkels en stations

Vanaf morgen is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes  in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters verplicht. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het verplichten.

De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

Ook op stations en luchthavens is het dragen van een mondkapje verplicht.

De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. De politie en boa’s kunnen mensen vragen zelf aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor hen geldt. Mondkapjes zijn ook niet verplicht tijdens het sporten, acteren, muzikale repetities of optredens en het geven van interviews op radio en tv.

Gerelateerde artikelen