Gelderland

Flinke rookontwikkeling bij Sparta BV Apeldoorn

De brandweer van Apeldoorn – De Maten is zaterdagavond even voor 22.30 uitgerukt voor een automatisch brandalarm bij fietsenfabrikant Sparta B.V. aan de Wilmersdorf in Apeldoorn.

Nadat de brandweer met spoed ter plaatse was gekomen werd er al snel rook ontdekt aan de achterzijde van het pand. De brandweer is meteen naar achter gereden en heeft daar een binnenbrandje ontdekt, door onbekende oorzaak stonden een aantal dozen in de brand. De volledige loods stond al vol met rook.

De brandweer heeft de dozen naar buiten gebracht met een palletwagen. Omdat het onduidelijk was wat er in de dozen zat nam de brandweer het zekere voor het onzekere en lieten ze de dozen gecontroleerd uitbranden. De weg werd volledig afgesloten. Een flinke rookwolk trok over het industrieterrein.

Twee jaar geleden 18 december 2018 was er ook brand in een opslag van Sparta B.V., aan de Gladsaxe op hetzelfde industrieterrein. Toen was een bunker vol accu’s uitgebrand.

Gerelateerde artikelen