Landelijk

Strengere maatregelen op komst, mogelijk sluiting van niet-essentiële winkels

Het kabinet zit sinds 10:00 uur bij elkaar in het Catshuis voor extra overleg over het fors stijgende aantal coronabesmettingen. Vast staat dat Rutte komende week strengere maatregelen zal aankondigen.

Onder andere het sluiten van niet-essentiele winkels ligt op tafel. Winkels zoals elektronicazaken, kledingwinkels en andere detailhandel zal mogelijk moeten sluiten. Alleen winkels zoals supermarkten zouden open mogen blijven. Dat melden diverse Haagse bronnen.

De afgelopen weken is het aantal coronabesmettingen per dag fors gestegen en ook gisteren bereikte het aantal besmettingen een nieuwe piek sinds de tweede golf.

Vandaag en morgen worden de nieuwe maatregelen besproken waarna deze dinsdagavond bekend zullen worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen