Landelijk

Nieuwe zeer besmettelijke mutatie Coronavirus nu ook in Nederland

Een zeer besmettelijke nieuwe mutatie van het Coronavirus die is ontdekt in het Verenigd Koninkrijk is waarschijnlijk ook vastgesteld in Nederland. Om verdere verspreiding te voorkomen heeft het kabinet alle vluchten met passagiers vanuit het Verenigd Koninkrijk aan banden gelegd tot zeker 1 januari.

Uit een monster van een coronageval in Nederland, begin december, is een virus met de variant zoals beschreven in het Verenigd Koninkrijk vastgesteld, meldt het kabinet. De Britse mutatie van het coronavirus zou veel sneller overdraagbaar zijn dan de variant die al rondging en is moeilijker op te sporen.

Volgens Boris Johnson, de Britse Premier, is de variant tot 70% meer besmettelijk.

Met de GGD wordt gekeken om wie het gaat, hoe diegene besmet is geraakt en of meer gerelateerde gevallen bekend zijn.

Gerelateerde artikelen