Gelderland

Drie schoorsteenbranden in halfuur op 1e kerstavond in regio Apeldoorn

De brandweer moest 1e kerstavond meerdere malen uitrukken voor schoorsteenbranden in de regio. Er waren branden in Apeldoorn, Ugchelen en Epse.

De eerste brand werd ontdekt om 19:07 uur aan de Middenweg in Epse, brandweer Deventer rukte daar voor uit met een blusvoertuig en een hoogwerker en heeft de schoorsteen geveegd.

De tweede brand werd een minuut later ontdekt, dit keer aan de Waltersingel in Apeldoorn. Voor deze brand rukte brandweer Apeldoorn Centrum uit wederom met een blusvoertuig en een hoogwerker. Na controle van de schoorsteen bleek de melding vals alarm.

Rustig inpakken zat er niet in, de hoogwerker van brandweer Apeldoorn werd gelijk weer weggeroepen voor een volgende schoorsteenbrand, deze aan de Onstein in Ugchelen. Dit gebeurde om 19:26 uur. Brandweer Ugchelen rukte uit met hun blusvoertuig. Ook deze brand viel mee, de brandweer kon met de hoogwerker niet bij de schoorsteen komen en zijn dus met een ladder op het dak geklommen. De brand was snel onder controle en na inspectie van de pijp kon de brandweer weer inpakken en retour naar de kazerne.

Foto’s: Persbureau LDG

Gerelateerde artikelen