Gelderland

Storm Bella richt de nodige schade aan in Apeldoorn en omgeving

De brandweer in de Gemeente Apeldoorn is afgelopen nacht en vanochtend druk bezig geweest met het afhandelen van stormschade meldingen.

Apeldoorn

De eerste melding kwam zaterdagavond vlak voor middernacht binnen bij de meldkamer. Een grote tak was op de Joost van den Vondellaan in Apeldoorn gevallen. De brandweer kon de tak snel van de weg verwijderen waarna zij het wegdek hebben geveegd.

Twello

Vanochtend werden rond 06.30 uur de vrijwilligers van het brandweerkorps uit Twello uit bed geroepen vanwege een stormschade aan de Rijksstraatweg ter hoogte van Twello. Na een korte klus kon de brandweer weer retour.

Nog geen 2 uur later (8.30 uur) werden de brandweerlieden opnieuw naar de Rijksstraatweg gestuurd voor opnieuw een stormschade. Er bleek een deel van een boom op het fietspad te zijn gewaaid. Nadat de brandweerlieden het wegdek weer vrij hadden gemaakt konden zij retour richting de kazerne.

Klarenbeek

Even voor 10.00 uur viel er een grote dikke boom om op de Hooiland in Klarenbeek. De boom versperde de weg. Hierop werd de brandweer in kennis gesteld. De klarenbeekse brandweermannen wisten de boom na enige tijd van de weg te krijgen. Na enige tijd werd de weg weer vrijgegeven.

De gemeente is in kennis gesteld om de boom later op te halen.

Apeldoorn

De Apeldoornse brandweer werd rond 10.10 uur gealarmeerd voor ook een stormschade, ditmaal aan de Jachtlaan. De brandweer was snel ter plaatse en had de klus snel geklaard.

Niet veel later werd de hoogwerker van de Apeldoornse brandweer gealarmeerd voor een melding aan de Stationsstraat. Met behulp van de hoogwerker was de gevaar zetting snel weg en kon de brandweer in pakken en retour kazerne. 

Klarenbeek

De brandweerlieden van korps Klarenbeek konden zondag aan het einde van de ochtend opnieuw uitrukken voor een stormschade melding. Ditmaal aan de Kopermolenweg. De brandweer had deze klus snel geklaard. De weg werd vanwege de inzet korte tijd afgezet. 

Apeldoorn

De Ugchelse brandweer vrijwilligers werden zondagmiddag ook gealarmeerd voor een stormschade melding aan de Driehoek in Apeldoorn. Dit omdat de beroepskrachten van post Apeldoorn centrum al waren uitgerukt voor een melding aan Het Sebastiaanplein. Hier ging namelijk een rookmelder af. De brandweerlieden van het Ugchelse korps waren snel ter plaatse aan de Driehoek. Bij aankomst bleek er een takje los te hangen in een boom. De brandweerlieden hebben de tak verwijdert waarop zij retour konden. 

Foto’s John Stevens/Persbureau LDGFotografie

Gerelateerde artikelen