Gelderland

Brandweer assisteert ambulancedienst bij mogelijke Coronapatient Apeldoorn

De hulpdiensten zijn zondagmiddag gealarmeerd voor een mogelijke Coronapatiënt in de Amstelstraat in Apeldoorn zuid.

Een huisarts schakelde met spoed een ambulance in om naar de woning te gaan, ter plaatse aangekomen bleek het slachtoffer er dusdanig slecht aan toe te wezen dat deze naar het ziekenhuis moest voor verdere behandeling. Omdat het slachtoffer zich op de bovenverdieping bevond van de woning werd met spoed de brandweer opgeroepen om het slachtoffer naar beneden te hijsen, zodat deze per ambulance naar het ziekenhuis kon worden overgebracht.

De straat werd gedurende de hulpverlening volledig afgesloten. De inzet van de drie brandweerwagens en twee ambulances trok aardig wat bekijks van omwonenden.

Na de inzet heeft de brandweer nog ruim 20 minuten de tijd nodig gehad om de spullen die gebruikt zijn tijdens de inzet, te reinigen. Dit houdt in het afspoelen van de materialen, pakken en de pakken in zakken stoppen.

Gerelateerde artikelen