Gelderland

1,5 jaar cel geëist na dodelijk ongeval Europaweg Apeldoorn in 2019

Op 8 februari 2019 vond er op de Europaweg een dodelijk ongeval plaats waarbij een 18-jarige jongen die onderweg was van werk naar huis om het leven. Gisteren heeft de verdachte 1,5 jaar cel tegen zich horen eisen met een rijverbod van 3 jaar.

Op de avond van 8 februari 2019 ging het mis rond 20:00 uur. De 18-jarige fietser stak de Europaweg over richting de Eendrachtstraat waarna het fataal mis ging. Een automobilist die ergens tussen de 104 en 116 kilometer per uur reed en onder invloed van alcohol schepte de jonge fietser.

Vlak na het ongeval schoten diverse omstanders te hulp en werd het jonge slachtoffer gereanimeerd. Agenten waren razendsnel ter plaatse. Uit onderzoek van de Verkeersongevallen Analyse van de politie blijkt dat de verdachte veel te hard heeft gereden. Maar liefst 104 waar slechts 50 is toegestaan. Ook had de verdachte teveel gedronken. 275 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl 220 het maximum is voor ervaren bestuurders.

De betrokken automobilist herhaalde in de rechtbank meerdere keren dat hij het vreselijk vond en benoemde ook dat hij geen snelheidsmaniak is. De verdachte heeft ook vrij snel na het ongeval psychologische hulp gezocht.

De uitspraak van de rechtbank over deze zaak zal worden gedaan op 4 februari.

Gerelateerde artikelen