Gelderland

Protest tegen avondklok, onrust door jongeren bij ‘Maagdenrotonde’ Apeldoorn

De politie is rond 21:00 uur massaal aanwezig bij de Maagdenrotonde in Apeldoorn. Daar hebben verschillende groepjes jongeren zich verzameld. Er worden rookbommen en er worden flesjes richting de politie gegooid. De jongeren protesteren tegen de avondklok.

Er hangt een gespannen sfeer. De politie is met 9 wagens ter plaatse met onder andere 3 hondengeleiders, 4 bussen en motoren. De jongeren begeven in de straten rond de rotonde waarop het kunstwerk de Drie Maagden staat. De jongeren zoeken ook de confrontatie op met de politie.

Agenten ter plaatse hebben een linie gevormd en drijven de groepen uiteen. De politie gaat direct over tot actie en wacht niet. Via social media werd er opgeroepen je om 21:00 uur te verzamelen. Precies wanneer de avondklok in gaat.

De jongeren begeven zich nu richting de Alternohal. Rond de rotonde begeven zich ook opvallend veel mensen die toevallig net op dit moment hun hond uitlaten.

Gerelateerde artikelen