Landelijk

Politie arresteert al tientallen relschoppers na avondklokrellen

De politie heeft in heel Nederland al tientallen relschoppers aangehouden. Sommigen werden tijdens de rellen aangehouden en anderen werden later na het bekijken van camerabeelden alsnog aangehouden. Zij werden aangehouden voor onder andere vernielingen, geweldplegingen, plunderingen en opruiingen. Er volgden arrestaties in Amsterdam, Groningen, Drachten, Eindhoven, Tilburg, Breda, Utrecht, Oosterhout, Bavel, Vlissingen en nog meer plaatsen.

Ook werden diverse mensen aangehouden voor opruiing via Social Media en werden er over Twitter foto’s gedeeld van relschoppers.

Vandaag werd ook  in de rechtbank van Den Haag een jongeman volgens het supersnelrecht veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden omdat hij stenen naar een politiebus gooide. Ook deelde Opsporing verzocht beelden van relschoppers. 3 van de 4 mannen die in die uitzending te zien waren hebben zich inmiddels gemeld en zijn aangehouden.

De politie laat weten alle beelden van camera’s en social media te bekijken en zo de relschoppers te arresteren.

De komende dagen, al niet weken, zal de politie streng blijven handhaven op de avondklok van 21:00 uur tot 04:30 uur. Mensen zonder geldige reden buiten krijgen direct een boete.

Politie Nederland plaatste eerder vanavond ook een bericht op Twitter:

Gerelateerde artikelen