Gelderland

Gemoedelijke sfeer in Apeldoorn, politie controleert op toegangswegen

De politie van Apeldoorn is druk bezig met het controleren van auto’s die Apeldoorn willen binnen rijden. Dit doen zij nadat Burgemeester Ton Heerts voor de hele stad een noodbevel heeft afgekondigd.  Het noodbevel en het afwijzingsbesluit betekenen dat de politie bij alle toegangswegen tot Apeldoorn en in de stad preventief kan fouilleren.

Onder andere verkeer dat via de A50 en de Oost Veluweweg Apeldoorn wilt in komen wordt gecontroleerd door de politie. Ook bij alle andere op- en afritten van de snelwegen in Apeldoorn wordt er gecontroleerd.

Rond 13:45 uur was de sfeer op het Zwitsalterrein waar een koffiedrink-evenement wordt gehouden gemoedelijk. In de binnenstad is het ook rustig met een uitgestorven Marktplein. De politie is aanwezig met paarden, een waterwerper en de mobiele eenheid.

Gerelateerde artikelen