Landelijk

Sneeuwschuivers dag én nacht bezig geweest, bijna 1,5 miljoen kilometer gereden sinds oktober

De sneeuwschuivers zijn de afgelopen dagen en nachten flink bezig geweest om de wegen begaanbaar te houden. Rijkswaterstaat heeft met 546 strooiwagens met sneeuwschuivers en 350 losse sneeuwschuivers sinds 1 oktober 2020 maar liefst 119.000kg strooizout gestrooid. De wagens hebben bij elkaar 1.385.675 km gereden sinds 1 oktober.

Hier en daar kan het nog steeds verraderlijk glad zijn op de wegen. Rijkswaterstaat heeft daarom automobilisten ook opgeroepen niet de weg op te gaan als het niet nodig is.

Politie, bergers en Rijkswaterstaat zijn de afgelopen dagen ook druk in de weer geweest met diverse gestrande auto’s. Sommige auto’s kwamen vast te zitten in de sneeuw, gleden van de weg af of kwamen met pech te staan.

De vrieskou blijft deze week ook nog aanwezig. Pas vanaf volgende week maandag zal de temperatuur weer boven de 0 graden komen.

 

Weten waar Rijkswaterstaat strooit? Volg het via de live Strooikaart.

Gerelateerde artikelen