Gelderland

Kippen omgekomen bij forse brand kippenschuur Eerbeek

In een kippenschuur aan de Boerenstraat in Eerbeek is zaterdagavond brand uitgebroken. Bij de brand kwamen meerdere kippen om.

De brandweer rukte rond 22.00 uur met spoed uit nadat voorbijgangers de brand ontdekte. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse. Bij aankomst stond de kippenschuur al volledig in brand. Ook een naastgelegen hobby- schuur vatte vlam. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de kippenschuur als verloren moest worden beschouwd. Ook de hobby schuur liep forse schade op. Wel wist de brandweer een grasmaaier en een aanhanger uit de schuur te redden. Bij de brand kwam veel rook vrij die in de wijde omtrek was te zien.

Bij de brand kwamen naar verluidt, van de 15 kippen, er 14 om het leven. Een kip overleefde de brand.

De brandweer haalde bluswater uit het Apeldoorns kanaal en vervoerde het water via een paar honderd meter slangen.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht, hierbij wordt rekening gehouden met brandstichting gezien er geen stroom of iets dergelijks in de buurt aanwezig was van de plek waar de brand zou hebben ontstaan.

De Boerenstraat en een deel van de Apeldoornseweg waren lange tijd afgesloten.

Gerelateerde artikelen