Gelderland

Bestelbus crasht op Apeldoornseweg Vaassen

Een bestelauto van een beveiligingsbedrijf is afgelopen nacht door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en op zijn zijkant tot stilstand gekomen. Dit gebeurde op de Apeldoornseweg, aan het begin van Vaassen vanaf Apeldoorn.

Hulpdiensten kregen rond 02.15 uur een melding van de aanrijding en rukten met spoed uit. Ook de brandweer kwam ter plaatse omdat er mogelijk iemand bekneld zou zitten. Dit bleek niet het geval. De bestuurder van de auto, een man, werd in een toegesnelde ambulance onderzocht en behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De Apeldoornseweg was vanwege het ongeval ruim een uur lang afgesloten geweest. De auto botste voordat deze tot stilstand kwam, eerst nog op een lantaarnpaal en een verkeersbord. De lantaarnpaal werd door de bestelauto omver gereden. Ook raakte twee tuinen fors beschadigd.

Zo’n 6 a 7 bewoners van de Apeldoornseweg werden wakker van de harde knal en kwamen een kijkje nemen. Van twee van deze bewoners raakten de tuinen beschadigd.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is voor de politie een raadsel. Ook de bestuurder van de bestelauto, weet niet hoe het heeft kunnen gebeuren.

De politie doet verder geen onderzoek omdat er bij het ongeval geen gewonden zijn gevallen.

Doordat de lantaarnpaal uit de grond werd gereden, viel een deel van de lantaarnpalen langs de Apeldoornseweg uit. De politie heeft de gemeente in kennis gesteld vanwege de schade.

Gerelateerde artikelen